• October 3, 2022

Hoe schrijft een vulpen?

Hoe schrijft een vulpen?

Hoe schrijft een vulpen?

Als je je ooit hebt afgevraagd: "Hoe schrijft een vulpen?" je bent niet alleen. Vulpennen zijn niet voor iedereen, en u moet weten waar u op moet letten voordat u er een koopt. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van een vulpen:

De penpunt is een belangrijk onderdeel van de vulpen en is gemaakt van goud of een metaallegering. Hoewel gouden penpunten zachter zijn, hebben ze een groter variatiebereik dan die van andere metalen. De penpunten zijn vierkant of rond en kunnen variƫren in grootte en breedte Mylovelynotebook.nl Lamy vulpen. Deze penpunten worden vaak gebruikt voor kalligrafie, handschrift en koppen. De penpunten zijn gemaakt van verschillende materialen en sommige pennen hebben gouden penpunten of zelfs platina.

Naast de penpunt speelt ook het vulmechanisme van een vulpen een belangrijke rol in de werking ervan. Een balpen of gelpen gaat misschien maar een maand of twee mee voordat hij moet worden bijgevuld. Vulpennen gaan veel langer mee dan deze alternatieven, en ze zijn beter voor het milieu, omdat ze geen plastic bevatten. Vulpennen hebben vloeibare inkt, wat betekent dat ze ook milieuvriendelijk zijn. De metalen punt helpt wrijving te minimaliseren en zorgt voor soepel schrijven.

In de 17e eeuw kwamen vulpennen op grote schaal in gebruik. Uit referenties uit die tijd blijkt dat vulpennen gebruikelijk waren in Europa. In 1617 beschreef een Duitse uitvinder genaamd Daniel Schwenter een pen met een ganzenveer aan het ene uiteinde. Het andere uiteinde had een kurk die de inkt binnenin verzegelde. Deze twee uitvinders werden gecrediteerd voor de uitvinding van de vulpen en werden als zodanig op de markt gebracht.

Meer info over dit artikel: Mylovelynotebook.nl